hoe adobe bakstenen maken

Adobebakstenen is één van de goedkoopste bouwmaterialen te gebruiken. Gemaakt voor duizenden jaren, heeft adobe baksteen een consequent populair bouwmateriaal in hete, droge plaatsen gebleven. Het maken van uw eigen adobe baksteen is zeer eenvoudig.

Voordat u het even welk type van adobe baksteen te maken, moet u de beste kwaliteit van leemachtige kleigrond te vinden. Meestal kunt u dit type grond aan de boven- of zijkant van een natuurlijke heuvel;. Vermijd elk type van de bodem in een droge water bed of laaggelegen gebieden die kunnen overstromen. Deze grond is vol stenen en grind en bevat geen klei. De klei is de agent die de beste stenen maakt.

Get Your Soil

Als u niet zeker bent over de bodem die u wilt gebruiken, is er een manier om het uit te testen. Vul een glazen pot ongeveer 2/3 vol van de bodem. Voeg water toe tot de pot vol is, en schud het voor ongeveer 2 minuten. Zet de pot naar beneden en laat het ‘s nachts zitten;. Als je de pot te controleren, moet de bodem worden opgesplitst in twee afzonderlijke banden van vuil. Het zand moet worden geregeld op de bodem van de klei op de top. Er moet meer zand dan klei. Een verhouding van ongeveer 70 procent tot 30 procent zand klei ideaal om adobebakstenen.

Het testen van de grond

Adobebakstenen zal een paar dagen duren om te drogen en uitharden. Je moet ze op te slaan in een gebied dat in geval van regen zal worden beschermd,. In de buurt van de opslagruimte, een gat graven 4 voet lang, 3 voet breed en 3 voet diep. Dit is waar je meng de ingrediënten om de adobe bakstenen te maken. Vul het gat met water en laat het water weglopen. Dit zal op zijn minst een dag om te doen. Het water is belangrijk, zodat de muren niet verkruimelen in terwijl u het mengen van de kleigrond.

Bereid je voor op Bricks

Gebruik de 2×4 hout om een ​​baksteen vorm te bouwen. Snijd twee stukken tot 5 voet lang. Snijd de andere 2x4s naar beneden tot 14-inch lengtes. Nail deze aan de 5-voet stukken elke 10 inch tot een structuur die lijkt op een ladder te maken.

Build Brick Form

Vul het gat tot halverwege de kleigrond en voldoende water om een ​​stijve modder te maken. Als u wilt, kunt u mengen in een kleine hoeveelheid stro;. Schep het mengsel in de bakstenen vorm. Vul elke apart formulier volledig en afvlakken met de schop. Zorg ervoor dat er geen luchtzakken of hiaten;. Laat de stenen te stellen en vervolgens de vorm verwijderen van hen. Herhaal het proces in een ander gebied.

Maak Adobe Bricks

Laat de adobe bakstenen waar ze zijn, terwijl ze drogen in de zon. Wanneer de randen wit worden, zijn ze klaar om te worden verplaatst, maar niet gebruikt. Zet ze op hun randen om volledig te drogen en te harden. Dit proces kan minstens 3 weken duren.

Droog de Bricks