hoe butt scharnieren maken

Butt scharnieren worden gebruikt om deuren te hechten aan deurstijlen. Deze scharnieren twee platte bladeren die vlak op het oppervlak van de deur en de deurstijl kan worden geïnstalleerd. Om butt scharnieren te maken, zal een vlakke plaat metaal nodig zijn om de twee bladeren te bieden. Hier zijn de stappen over hoe ze te maken.

Vóór het uitsnijden van het plaatwerk, plannen hoe groot de kont scharnieren zal zijn. Check out uitvoeringen en afmetingen van de verschillende soorten scharnieren om de afmetingen te bepalen van de deurscharnieren. U kunt verschillende maten en ontwerpen voor verschillende soorten van houtbewerking projecten te maken. Er zijn ook ontwerpen op het internet die kan worden gebruikt als templates.

Stap 1 – Bepaal de grootte van de Butt Scharnieren

Markeer de afmetingen van de kolf scharnier aan het plaatmetaal en snijd de stukken. Meestal, de bladeren van de deurscharnieren hebben aparte vleugels die worden uitgerold naar de inbrengopening voor de scharnierpen te voorzien. De scharnierpen zal later worden gebruikt om vast te houden het scharnier verlaat samen. Markeer de omtrek van de bladeren en snijd ze met een scherp plaatwerk snijgereedschap. Zorg ervoor dat het snijgereedschap is scherp genoeg om een ​​schone snede te bieden. Na het snijden met de schuurmachine aan de randen afgerond. Een cut sheet metal creëert meestal een scherpe rand die door de huid kunnen snijden dus zorg ervoor dat de rand glad.

Stap 2 – vellen van Metal

Klem de metalen plaat om de stabiliteit te bieden voor het werpen van de vleugels. Het vergt oefening om de rollen goed te krijgen dus wees geduldig op dit deel. Gebruik lange neus tang greep de rand van de vleugel en draai het rond om een ​​rol te vormen. Voordat u verder gaat met dit deel, is het het beste om te oefenen op een kladje metalen plaat voor het eerst tot de vaardigheid onder de knie. Ga verder met de andere vleugels en zorg ervoor dat zelfs rollen te creëren. Doe hetzelfde met de andere plaatwerk dat wordt gesneden. Zorg ervoor dat de rollen op de linker-blad te passen met die van de rechter blad.

Stap 3 – Maak de Rolls

Probeer de scharnierpen passen in de rollen om te zien of het past. Als het scharnier pin niet past, gewoon aan te passen de rollen totdat ze een perfecte pasvorm te creëren. Probeer naar links en rechts te passen bladeren bij elkaar en steek de scharnierpen. Gebruik een hamer om de pin te rijden in de broodjes. Als de scharnierpen past perfect, doorgaan met de volgende stap.

Stap 4 – Test de scharnierpen

Bepalen hoeveel schroeven de deurscharnieren nodig en markeer de vlekken op de bladeren waar de schroefgaten wordt geboord. Zorg ervoor dat de gaten van de juiste diameter te boren. Het gat moet breed genoeg zijn om de as van de schroef aan te gaan staan, maar klein genoeg om niet te laten de kop van de schroef gaan wel. Boor de gaten op de bladeren aan de kont scharnier af te maken.

Stap 5 – boorgaten