hoe geglazuurde keramische tegels te schilderen

Er zijn vele redenen om te willen uw geglazuurde keramische tegels schilderen. Of u nu het herstellen van het uiterlijk van een aantal tegels die genoeg slijtage hebben geleden zichtbaar te worden beschadigd of je bent gewoon nieuwe kleuren toe te voegen aan een kamer, het schilderen van uw tegels is een geweldige manier om het te doen. Echter, niet alle verftechnieken werken geglazuurde keramische tegels, en vele soorten verf zal niet werken. Om uw keramische tegels zo effectief mogelijk te schilderen, op een manier die je niet nodig om ze steeds weer opnieuw te schilderen, moet u de juiste materialen en strategieën te gebruiken. Wat volgt, moet u alles wat u moet weten voordat u verf je geglazuurde keramische tegels geven.

Om geglazuurde keramische tegels verf met succes moet je de juiste verf te kiezen. Veel bedrijven maken verf speciaal voor geglazuurde keramische tegels. Als u een van deze niet kunt vinden, of als u liever niet om ze te gebruiken, moeten alle olieverf prima werken. Verf op waterbasis zal slijten te gemakkelijk af.

Stap 1 – Planning

Wees ervan bewust dat keramische tegels die zijn blootgesteld aan voldoende water onmogelijk te houden geschilderd op lange termijn. Verf op keramische tegels kan weerstaan ​​veel water, maar het kan niet de hele tijd te nat zonder enige schade.

Stap 2 – Installatie

Glaze is, opzettelijk, goed bestand tegen alles wat je kunt gooien op het-met inbegrip van verf. Het verwijderen van een deel van het glazuur zal echt helpen uw laag primer stick om uw keramische tegels. De beste manier om dit te doen is met schuurpapier. Ga over alle gebieden u van plan bent om te schilderen met schuurpapier licht voordat je iets doet. Dit zal uw primer een voet aan de grond dat het zal voorkomen dat het dragen van af te gemakkelijk geven. Laat de niet overdrijven schuren-u niet wilt dat uw tegels beschadigen, verwijder alleen de bovenste laag.

Stap 3 – Priming

Zodra je dit hebt gedaan, reinig alle gebieden die u van plan bent om grondig te schilderen met alcohol. Vuil, vet, of deeltjes gevangen onder je jas van de verf zal uw lak beschadigen en maken het slijten sneller, zo schoon zorgvuldig.

Stap 4 – Schilderij

Gebruik je penseel een laag primer toe te voegen aan wat plekjes u van plan bent om te schilderen. Als u van plan bent om uw geglazuurde keramische tegels met gedetailleerde patronen te versieren, kan dit niet mogelijk zijn. Echter, als u van plan bent om ze gewoon te dekken, is het een heel goed idee en zal echt helpen de toplaag aan de stok en zijn zichtbaar als de beoogde kleur.

Zodra uw primer droog is, kunt u beginnen met schilderen. Deze stap is meer aan uw creativiteit dan iets anders. Het is heel goed mogelijk voor iemand die kunstzinnig individuele tegels versieren met gedetailleerde illustraties. Echter, enkele vlakke kleuren zijn een geweldige manier om zo goed te versieren, omdat ze match bestaande kleuren kunnen helpen in de kamer of gewoon fleuren dingen. Het toevoegen van een patroon door het schilderen van de individuele tegels verschillende effen kleuren-of zelfs het schilderen van sommige terwijl anderen ongeverfde-is een geweldig idee ook.