hoe je een boiler waakvlam branden

Het aansteken van een waakvlam in een gas boiler kan lastig zijn, maar voor de doe-het-zelver die prettig bij voelt, hier zijn een paar eenvoudige stappen. Vergeet niet dat het werken met gas kan gevaarlijk zijn, en als er iets voelt zich onveilig, hulp te krijgen van een professionele meteen.

Uw gas boiler moet een temperatuurregelaar of bellen. Het eerste wat je hoeft te doen is dit op het laagste niveau.

Stap # 1: verlaag dan de temperatuur

Draai de knop die het gas naar de positie gelabelde bediening. Als er geen piloot label, zet hem in de stand uit.

Stap # 2: Zet de verwarming uit

Deze stap is van cruciaal belang. Als er gas in de lucht is, kan je een explosie veroorzaken. Wacht 5 tot 10 minuten voor de geur van gas te verdwijnen. Als het niet verdwijnt in die tijd, kunt u een lek, dus bel een professionele meteen.

Stap # 3: Wacht tot al het gas te verspreiden

Gebruik de instructies die bij uw boiler kwam tot deze stap uit te voeren.

Stap # 4: Verwijder de Access Panels

Gebruik een zaklamp om de waakvlam te vinden. Het zal een kleine buis in de toegang panel van uw boiler zijn. Als u een piloot resetknop, druk en houd deze ingedrukt terwijl u de waakvlam het licht met een lange steel aansteker of lucifer.

Stap # 5: Steek de Pilot Light