hoe je een oriented strand board verf

Een oriented strand board (OSB) wordt gebruikt in muren als een mantel. Dit is een parket product en kan ook worden gebruikt op vloeren en daken. Veel goedkoper dan multiplex, OSB heeft geen interne gaps en derhalve prefereerde. De meeste fabrikanten zet een waterbestendige film op de OSB waardoor wordt duurzamer. Ook de toevoeging van boorzuur verbindingen maakt het giftig voor termieten en andere houten saai ongedierte. Veel mensen de voorkeur aan dit product omdat het gemakkelijk in kunnen worden geschroefd en verwijderd uit de wand, vloer of dakvlakken.

OSB wordt ook beschouwd milieuvriendelijk omdat het is samengesteld uit fineer hout, waardoor het oppervlak geschakeerd. Dit maakt de OSB uiterst moeilijk om te schilderen. In vergelijking met het schilderen multiplex, kan het schilderen van OSB-platen veel van een uitdaging. Het is echter niet absoluut onmogelijk. Hier is hoe je een OSB kunt schilderen.

Stap 1 – Het aanbrengen van de eerste laag

Regelmatig primers gewoon de verf bloeden uit de OSB, en daarom OSBs niet kan worden in de manier waarop normale triplex is geschilderd geschilderd. Daarom moet je de juiste soort olie gebaseerde verf te kiezen. U kunt watergedragen verven te gebruiken, maar deze zullen sneller bloeden en laat de OSB kijken zeer onaantrekkelijk. Water verven vereisen ook regelmatig onderhoud, omdat de verf zou gemakkelijk te pellen. Nadat u een olieverf van uw keuze van kleur hebt gekozen, gelden de eerste laag van de OSB en laat ze drogen.

Stap 2 – Het kiezen van de beste Primer

Stain blokkeren primers zijn het beste voor OSB schilderij. Dit komt omdat de acryllatex verbinding in de primer toelaat om de vlekken te verbergen en bloeden verf voorkomen. Dit is uitstekend voor het afdichten van de eerste laag van olieverf die u hebt gezet. Na de eerste laag voldoende droog is, breng dan een enkele laag van de primer. U kunt ook van toepassing een dikke laag plamuur blok primer op de top van de eerste laag primer. Dit helpt eventuele lacunes in de lagen van het hout in te vullen en geeft de OSB een gladdere afwerking.

Stap 3 – Afwerking met de Top Coat

Zelfs nadat de primer is toegepast en gedroogd, kunt u nog steeds zien een aantal vlekken op de OSB. Om deze te verwijderen, breng dan een uiteindelijke toplaag van latex verf. Laat de verf volledig laten drogen. Als er nog steeds een aantal merken die zichtbaar zijn, zal dit helpen betrekking hebben ze allemaal. U kunt een top coat van toepassing op de OSB nadat de eerste laag droog is. De top coat sluit niet alleen de primer en de verf, maar geeft ook een glanzende afwerking van de planken, waardoor het perfect om te worden gebruikt op de muren. Afgezien van dit, de toplaag maakt het ook mogelijk de verf voor een langer verblijf, te voorkomen dat het verbleken als gevolg van weersomstandigheden en leeching. De toplaag maakt de kleur laatste lange en beschermt ook uw muur oppervlakken tegen vuil, omdat stof en vuil gemakkelijk kan worden schoongemaakt.