hoe je een router template

Bij het werken met hout, gebruik dan een router sjabloon bespaart u kostbare tijd en energie. Het geeft je een manier om meerdere stukken van dezelfde grootte en vorm snijden zonder om weer te gaan door middel van alle metingen te geven. Hier is hoe u uw eigen sjabloon te maken.

Gebruik een MDF vezelplaat met uw router template te bouwen. U kunt kiezen uit ½-inch of ¼-inch maten. MDF vezelplaat is het beste materiaal omdat het compact en eenvoudig te snijden.

Stap 1 – Het kiezen van Uw Materiaal

Zorg ervoor dat u een plan te maken, zodat uw template juist is. Bijvoorbeeld, als u het maken van stoelpoten, wil je aan de vorm van de poten van uw plannen direct overdragen aan de MDF vezelplaat van uw template.

Stap 2 – Volg een Plan

Gebruik plakband om de plannen direct vast aan de MDF vezelplaat. Tape de stukken vast om ervoor te zorgen dat de plannen niet kan bewegen nadat ze zijn aangehouden.

Stap 3 – Bevestig de Plans

Gebruik een scherp potlood om het patroon op te sporen op de MDF vezelplaat. Doe dit langzaam en precies.

Stap 4 – Teken de Pattern

Zet op de juiste veiligheidsvoorzieningen, zoals een veiligheidsbril en handschoenen. Gebruik je band zaag langzaam en voorzichtig snijd de template.

Stap 5 – Snijd de Template

Gebruik schuurpapier en glad uit de randen van de mal. Omdat dit gaat om te dienen als uw gids, wil je niet elke verdwaalde stukjes of splinters.

Stap 6 – Smooth It Out

Stap 7 – Gebruik je Template

Je bent nu klaar om uw sjabloon te gebruiken. Zet het op de top van het stuk dat u snijden. Klem het naar beneden om het te stevig vast. Volg de randen van het sjabloon met de router.

Een router template is een makkelijke manier om jezelf een hoop tijd besparen wanneer u werkt aan een project dat meerdere identieke bezuinigingen nodig. Het duurt slechts ongeveer 15 minuten om uw eigen sjabloon te maken, en zal mogelijk bespaart u uren werk later.