hoe je een tafelblad te lamineren

Een laminaat tafelblad is slijtvast en praktisch voor de keuken. U kunt eenvoudig laminaat toepassen op een tafelblad waardoor het een nieuw leven in een fractie van de kosten van het vervangen van de tafel.

Laminaat is verkrijgbaar in vellen van de meeste bouwmarkten. Het is in het algemeen tussen 0,5 en 1,5 mm dik. Je moet ook kijken uit voor de technische specificaties van de richtlijnen van de fabrikant dat zal u tonen hoe goed de weerstand van het laminaat is om te dragen, krassen, vlekken en vuur. Als uw laminaat is niet zelfklevend, zult u ook nodig houtlijm.

Stap 1 – Kies uw Laminaat

Ten eerste moet je de voorbereiding van uw tafel klaar voor het lamineren door het schuren van de top naar beneden met schuurpapier. Dit zal de tafel een glad oppervlak klaar voor het laminaat te geven. Zodra u volledig het oppervlak naar beneden hebben geschuurd, verwijder het stof met een zachte doek of een stofzuiger met een zachte borstel. Als de tabel al een gelamineerd of gefineerd oppervlak, moet u deze eerst met een beitel te verwijderen. Wig de beitel onder het fineer en lagen de laag uit een beetje op een moment. Draag een veiligheidsbril wanneer u dit doet voor het geval er splinters loskomen. Je zult in staat zijn om schuren eventuele opgedroogde lijm die eronder wordt overgelaten.

Stap 2 – Bereid je tafel

Voordat u het laminaat knippen, moet u het tafelblad met een meetlint te meten. Je moet dan een inch aan elke zijde van de tafel metingen bij het meten en snijden van het laminaat.

Stap 3 – Het meten van je tafel

Je moet dan het meten van het laminaat aan uw tafel metingen en zorgvuldig gesneden met een mes. Gebruik een grote regel om ervoor te zorgen dat u de zijkanten te snijden in een rechte lijn, snijden langs de kant van de regel met het mes. Zorg ervoor dat u de nieuwe laminaat krassen.

Stap 4 – Meet en Snijd de Laminaat

Verwijder de bescherming van de zelfklevende laminaat en de positie van de laminaat, zodat elke tafel rand heeft de extra inch laminaat opknoping overheen. Als u lijmen uw laminaat, breng dan een dun laagje houtlijm op de tafel voor het plaatsen van het laminaat. Druk op het laminaat stevig op het tafelblad en duw stevig over het laminaat om het te beveiligen.

Stap 5 – Toepassing van het Laminaat

Het is altijd een goed idee om dek de tafel met boeken of andere zware voorwerpen en laat een nacht, zodat de kleeflaag heeft een volledige kans om in te stellen. Zodra u ervan overtuigd zijn dat het laminaat volledig veilig te stellen moet je nu voorzichtig rond de tafel te snijden met behulp van enkele zware schaar om het overtollige laminaat van elk van de tafel kanten te verwijderen.

Stap 6 – Afwerking van de Table

De laatste stap is het zand de randen van de tabel licht, zodat er een gelijkmatige afwerking helemaal rond.