hoe je je warm-water verwarmingssysteem te behouden

Ongeacht wat voor soort verwarmingssysteem u eigenaar, moet je altijd hebben geïnspecteerd en gereinigd door een gekwalificeerd en in licentie aannemer op jaarbasis. Dit zal ervoor zorgen dat het apparaat blijft draaien voor de komende jaren en werkt met zo weinig problemen mogelijk te maken.

Vooral van belang in het geval van warm water verwarmingssystemen, het hebben van uw apparatuur eenmaal per jaar kan kostbaar lijken, maar ook daadwerkelijk u geld besparen. Een vuile ketel zorgt ervoor dat uw maandelijkse energierekening aanzienlijk stijgen, waardoor het duurder is dan het betalen voor een service call. Bovendien, uw aannemer is waarschijnlijk geen kleine reparaties die moeten worden gedaan, voordat ze in grote problemen die ernstig uw systeem in gevaar kunnen brengen te vangen.

Terwijl het hebben van een jaarlijkse controle uitgevoerd op uw warm water verwarming systeem zal helpen om ervoor te zorgen dat alles soepel en te voorkomen dat een groot deel van de problemen, het is ook belangrijk om je ogen op het systeem te houden en ervoor te zorgen dat alles goed gaat tussen uw jaarlijkse inspecties . Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is gewoon te monitoren en meten van de druk in de ketel. In feite is het bewaken van de druk op de ketel is waarschijnlijk alles wat je ooit nodig zult hebben om te doen om het systeem, anders dan het hebben van een professionele naar buiten komen om te inspecteren en schoon te maken een keer per jaar te handhaven.

In het geval van de meeste warm-water-verwarmingssystemen, is er slechts een enkele meter te lezen. Deze meter meet meestal de druk, temperatuur, en de hoogte van het water in het apparaat, ook wel bekend als de hoogte. Een oogje op deze meter is zeer belangrijk omdat een ketel ernstig kan worden beschadigd of zelfs gevaarlijk worden als de druk binnen het hoger is dan 30 pond. Optimaal meeste boilers alleen ongeveer 12 tot 15 pond druk.

TIP: Onze HVAC / sanitair consultant Wayne McCarthy voegt daaraan toe: “Meestal ketels hebben een kijkglas dat vertelt u de waterstanden. Het is een verticale glazen buis. Uw boiler moet een laag water cut-off geïnstalleerd voor bescherming. Deze controle schakelt het apparaat wanneer het water laag zijn, meestal duidt op een lek of defecte ontluchter. ”

Soms overdruk het resultaat van een drassige expansievat. U kunt in staat zijn om dit te verhelpen, simpelweg door het aftappen van het overtollige water uit het expansievat. Zoeken naar een cilindervormige tank met een afvoerklep aan één uiteinde, gewoonlijk in de buurt van de ketel gewoonlijk overhead. Om deze tank af te voeren, schakelt u de stroom naar het apparaat, schakelt u de watertoevoer het voeden van de tank, en geef de ketel wat tijd om af te koelen. Zodra u zeker weet dat het afgekoeld, sluit een tuinslang om de klep en open deze, afvoeren van het water tot aan de meters voor zowel de ketel en het expansievat wedstrijd. Sluit de klep, verwijder de slang, zet de stroom weer aan, en opnieuw open uw watervoorziening.

Als uw systeem wordt geregeld met een membraan expansievat, kan het nodig zijn om het opladen van tijd tot tijd, moet de druk worden te sterk. Met behulp van een gewone band air-manometer, kunt u bepalen of de tank is behoefte aan meer lucht. U kunt lucht toevoegen, indien nodig, met behulp van een eenvoudige fietspomp. Aangezien de meeste zijn verschillend, controleer je tank om te zien wat de correcte psi lectuur moeten zijn voor uw specifieke middenrif tank.

TIP: Wayne stelt: “Als je middenrif expansievat verzadigd is, is het waarschijnlijk moet worden vervangen. Opladen met lucht kan een tijdelijke oplossing zijn, maar je zou een gat in je middenrif te hebben. ”

Zodra uw expansievat is afgetapt of je middenrif tank is opgeladen met lucht, start het systeem en controleren het heel voorzichtig. Als de druk verhoogt, opnieuw zet het systeem uit en bel een professionele meteen. Wees gewaarschuwd dat er een ketel met meer dan 30 pond van de druk kan exploderen, dus zorg ervoor om voorzorgsmaatregelen te nemen als je merkt dat je de druk hoger is dan normaal.

Wayne McCarthy, loodgieterij en HVAC-professional bijgedragen aan dit artikel.