hoe latex verf overschilderen olieverf

De schijnbaar eenvoudige taak van het aanbrengen van een laag verf over een bestaand kan een beetje ingewikkeld als je het schilderen van meer dan een op olie gebaseerde verf met latex verf product. De twee zijn gewoon niet compatibel. Problemen ontstaan ​​omdat de oliecomponent van de basisverf neiging heeft de latexverf afstoten. Dit kan resulteren in het scheuren en beitsen van het geverfde oppervlak. Echter, de taak effectief worden gedaan als u het oppervlak dat is olie op voorhand geschilderd om de borrelende stoppen en peeling optreedt te bereiden.

Maak eerst een reinigingsmiddel in een emmer. Vul de emmer met koud water en voeg een paar spuit afwasmiddel. De mix moet zeep, maar niet vol met zeepsop zijn. Reinig alle oppervlakken die moeten worden geschilderd sponzen ze over. Als de taak is een exterieur is, kan het nodig zijn om het gebied meer grondig te reinigen dus gebruik de staalborstel op een hardnekkige gebieden waar vuil of vlekken hebben opgebouwd.

Stap Een – Het schoonmaken van de omgeving

Gooi het vuile water en zeep en vul je emmer met schoon water. Spoel alle gebieden totdat alle resterende zeep en vuil is gegaan. Afdrogen met keukenpapier of droge doeken. Mask-up van alle aangrenzende oppervlakken zoals muren of frames die u niet wilt gemarkeerd voordat u daadwerkelijk beginnen met het aanbrengen van verf.

Stap twee – Spoel en droog

Een op olie gebaseerde primer fungeert als een barrière tussen de twee onverenigbare verfsoorten en isoleren ze van elkaar. Zoals bij alle producten op oliebasis, op olie gebaseerde primer heeft de neiging om te scheiden in de kan dus voordat u het opent, geef het een echt grondig schudden.

Stap drie – Het toepassen van Oil Based Primer

Open het blik, als blijkt er scheiding van het product, gebruik uw roerder of een houten lepel einde de inhoud mengen. Veeg de roerder met keukenpapier. Verf het gebied met een dunne laag van de olie gebaseerde primer en laat dit goed drogen. Als het helemaal droog is, breng dan een tweede laag.

Stap Vier- toepassen Latex Paint

Latex verf heeft ook de neiging om te scheiden in het blik, zodat geven het een goede schudden alvorens te openen. Om zeker te zijn het product goed gemengd is, geef het een roer met je roerder. Nu, bent u klaar om een ​​laag van latex verf van toepassing op uw voorbereid oppervlakken. U zult waarschijnlijk moeten ten minste twee lagen aan te brengen naar een echt duurzame afwerking te geven. Dit zal meestal afhangen van de kleur van de verf. Als het gebied is extern, is het een goed idee om een ​​extra laag aan te brengen om ervoor te zorgen de lak langer duurt.

Stap Vijf – Ontmasker de nieuw geschilderde Area

Verwijder de plakband. Het is het beste om dit te verwijderen, terwijl de toplaag is nog steeds enigszins flexibel. Laat de verf te veel drogen en kunt u de tape verhardt te vinden en moeilijk te verwijderen is. Geharde plakband kan afpellen een deel van je lak wanneer zo verwijderd snel reageren zodra de laatste laag is aangebracht.