hoe om te weten of een batterij oplader werkt

Met zo veel verschillende soorten batterijen en laders die er zijn, kan het moeilijk zijn om te vertellen of uw batterijlader werkt. Gebruik de volgende tips om u te helpen erachter te komen of uw oplader effectief is of als het tijd om deze te vervangen zou kunnen zijn.

Soorten Opladers

Er zijn batterijladers voor computers, mobiele telefoons, auto’s en gewone batterijen, onder anderen. Sommige laders werken door het aansluiten van de batterij tot aan de lader en anderen het werk door het plaatsen van de batterij in de lader.

Probleemoplossen

Het eerste wat je moet doen bij het oplossen van een acculader is om te luisteren. Vaak met een lader die het leven heeft achtergelaten in het, zult u in staat om een ​​zeer lichte gemotoriseerde zoemend horen wanneer deze is aangesloten. Dit is niet het geval is met alle laders, maar het is een manier om te testen voor positieve energie.

Een andere manier om te testen op eventuele gebreken is om doelbewust run down een batterij, zoals een camera batterij, en steek de stekker in de lader. Proberen om een ​​dode batterij op te laden moet enige reactie van de batterijlader te brengen. Dit kan worden aangegeven door een lichte of een naald van een soort.

Niet blijven proberen om een ​​acculader die geen indicatie van leven meer in zich heeft te gebruiken.