hoe te planten en te groeien aardbeien in containers

Soorten Aardbeien

Het kiezen van Uw Strawberry Plant

Hoe te planten en te groeien Aardbeien

Opknoping Strawberry Manden

winterklaar

Strawberry Pots

oogst

onderwerpen

Darcy Logan is een schrijver, redacteur, en graficus. Ze behaalde haar Bachelor’s in het Engels en haar Master’s in het onderwijs van Middle Tennessee State University, en schrijft over home improvement, tuinieren, en decoreren voor deze website.

Aardbeien zijn een van de beste planten om te groeien in containers, en ze zelfs goed doen binnenshuis. Het enige wat ze nodig hebben is een zonnige plek waar ze ten minste zes tot acht uur zonlicht per dag kan krijgen. Als u niet beschikt over een zonnig genoeg venster voor hen, kunt u aangevuld worden met kunstmatig zonlicht. Om de beste resultaten te krijgen, moet u het juiste type van aardbei te kiezen en te planten het goed. Bij het planten van aardbeien in een container, kies dan een licht gekleurde container om te voorkomen dat het verwarmen van de bodem van de zomerzon.

Inkoop en planten gecertificeerde transplantaties is uw eerste stap in het creëren van een gezonde aardbei bed. Gecertificeerde planten zijn virusvrij en helpen bij het verminderen van de verspreiding van andere aardbei ziekteverwekkers

Alle van de vele variëteiten van aardbeien vallen in een van de drie grote categorieën: juni-dragende, everbearing, of de dag neutraal.

Juni-dragende aardbeien produceren een grote, geconcentreerde oogst één keer per jaar gedurende een periode van drie weken, meestal in juni zoals hun naam al doet vermoeden.

Everbearing, ook wel eens genoemd lager, produceren twee oogsten van aardbeien, één in het voorjaar en een in de late zomer of herfst.

Dag neutraal worden vaak beschouwd als nieuwe en verbeterde doordragers, omdat ze in staat zijn continu vruchten afwerpt van juni tot en met september zijn. Dag neutrale aardbeien liever koelere temperaturen en zal niet bloem of vrucht dragen bij warm weer.

De specifieke variant die u uit te kiezen binnen een van deze categorieën is afhankelijk van uw klimaat, groeiomstandigheden, en wanneer u wilt de vruchten te rijpen. Bijvoorbeeld, rode alpine aardbeien, een everbearer, zijn meestal de beste keuze als u van plan bent om uw aardbeien groeien binnen, omdat ze meer tolerant zijn voor schaduwrijke omstandigheden. The Brighton ras, andere everbearer, staat bekend om doet het goed in opknoping manden.

Als u van plan bent om uw planten buiten te houden, contact op met uw lokale kas om te zien welke rassen het best groeien in uw omgeving.

Aardbeien moeten zo snel de bodem kan worden gewerkt worden geplant in het vroege voorjaar in gebieden met een koude winter (zones 1 tot en met 5). In warmere gebieden, kunnen aardbeien worden geplant in de herfst. Natuurlijk, als u van plan om ze binnen te houden, aardbeien kunnen worden geplant op elk moment van het jaar.

Aardbeien voorkeur aan een bodem met een pH tussen 5,3 en 6,5, maar groeien in bodems die een enigszins hogere of lagere pH niveau. Het is een goed idee om een ​​gecontroleerde afgifte meststof aan de bodem toe te voegen voor het planten.

Snij elke oudere bladeren van de plant en verwijder alle bloemen en hardlopers. Wortels worden afgesneden tot ongeveer 4 tot 5 centimeter in lengte en beschadigde gebieden moeten worden verwijderd. De plant in de grond worden geplaatst zodat het middelpunt van de kroon is ook met het oppervlak van de bodem en de wortels uitwaaieren.

Vermijd het planten van aardbeien, waar tomaten, aardappelen, aubergine en paprika’s waren eerder gegroeid, want ze zijn allemaal gastheer voor verwelkingsziekte vertericilium.

Water uw aardbeien goed na het planten en check dagelijks. Water vaak totdat de planten wortel schieten. Dan verminderen water geven wanneer de top inch droog is. Water is van cruciaal belang voor een goede vruchten ontwikkeling.

Voor het beste resultaat, het water in de ochtend, dus bladeren zijn in staat om snel te drogen. Het gebruik van druppelirrigatie is ook nuttig om de bladeren droog en ziekten en plagen op afstand te houden.

Voor de eerste zes weken na het planten, verwijder alle bloesems op everbearing en dag-onafhankelijke planten door een van beide te knijpen of te snijden. Dit geeft hen de tijd om gevestigde voordat energie te besteden aan fruitteelt worden geven.

Aardbeien moeten één keer per maand worden bevrucht met behulp van een goed uitgebalanceerde meststof. Merk op dat ze gevoelig zijn voor meer dan voeding kunnen zijn. Dus, als je het krijgen van overmatige groei blad, maar niet veel fruit, bezuinigen op hoe vaak u uw meststoffen toe te voegen.

Aardbeien zijn gevoelig voor zowel bladluizen en spint, dus wees voorbereid om een ​​passend insecticide gebruiken om eventuele besmetting te bestrijden.

Aardbeien zijn ook gevoelig voor het ontwikkelen meeldauw en Verticillium verwelken. Als strawberry plant paarse vlekken op het bovenoppervlak van de bladeren en witte schimmel op de bodem, heeft meeldauw ontwikkeld en moet worden behandeld met een fungicide.

Zorg ervoor dat de etiketten van fungiciden zorgvuldig te lezen en volg alle aanbevelingen.

Schorsing van aardbeien van de grond is een geweldige manier om naaktslakken, slakken te houden, en zaaien bugs hen af. Tijdens de lente, kan de bovenkant van een hanging basket hosten 5-6 aardbeiplanten. Echter, voor de ultieme hangende aardbei mand, volgt u deze instructies.

Verzamel 24 aardbeiplanten, een 16-inch draad mand; potgrond, en sommigen veenmos, kokos, of een speciaal ontworpen mand liner.

Bekleed de mand met de vochtige veenmos, kokos, of mand liner, en als je eenmaal een stevige voering, plaats 18 van de planten in de mand zijkanten door de veenmos (of de toepasselijke layer).

Vul dan de mand met potgrond en planten de overige planten in de top van de korf. De korf zal blijven fruit te produceren voor ongeveer drie jaar.

Zorg ervoor dat hangende manden zijn gedraaid om ervoor te zorgen dat alle planten krijgen voldoende licht, zes tot acht uur zon nodig is voor de fruitteelt.

Een van de typische voordelen van een mand of container planten is dat het maakt uw installatie mobiel. Dit geeft u de vrijheid om regelmatig te verplaatsen naar de beste zon of om het op te rapen en breng het in de buurt van harde koude. Echter, als uw aardbeiinstallatie te groot of te zwaar is geworden om naar binnen te gaan voor de winter, het kan nog steeds worden beschermd.

Mulchen uw aardbeien met dennennaalden, stro, of krant is een manier om de bodem en de wortels van de kou te beschermen. Plastiek rij covers zijn ook nuttig, want ze zijn duidelijk genoeg om stil te laten zonlicht in, terwijl het afschermen van uw installatie van de kou en de vangst in de warmte.

Het is belangrijk dat je wacht totdat de eigenlijke vorst seizoen raakt voordat deze dingen te doen. Mulchen te snel kan de plant ontnemen tijdens een periode waarin het nog kan groeien, en het zetten van een rij deksel op te vroeg of laat het te lang kan een microklimaat rond de aardbei plant te creëren, waardoor het een dodelijke schok ervaren wanneer het deksel uiteindelijk weggenomen en wordt blootgesteld aan de ware klimaat.

Strawberry potten zijn ontworpen om maximaal drie fabrieken bovenaan. De zakken aan de zijkant te houden elke lopers die zich ontwikkelde als de plant rijpt. Echter, veel tuinders vult alle openingen met aardbei vanaf het begin.

Om uw eigen aardbei pot te planten, zal je een stuk PVC pijp die is begrensd aan de ene kant, een boor, potgrond, en een aardbei pot nodig. Snijd de buis, zodat het past in de aardbei pot met de afgetopte einde zelfs met de rand van de pot is. Boor 1/8 inch diameter gaten 1 inch van elkaar af afwisselende zijden van de buis. Met andere woorden, aan de ene kant de eerste hole zou 1/2 inch vanaf de bovenkant, maar aan de andere kant zou de eerste hole 1 inch uit boven zijn,. Gedeeltelijk de pot met grond te vullen en plaatst de buis afgesloten einde beneden in het midden van de pot. Losjes voeg de rest van de potgrond. Plant elke zak. Voeg meer bodem rond de wortels indien nodig. Eindig door het planten van 2-3 planten op de top en genieten van de grond goed. Water de pot door het invoegen van een trechter in de pijp. De trechter zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld via de pot.

Aardbeien zijn klaar voor het plukken zodra de vrucht heeft rood. Natuurlijk, de exacte kleur rood die rijpheid aangeeft afhankelijk van de variëteit van de aardbei. Het beste is om het fruit voorzichtig plukken bij droog weer, om ervoor te zorgen dat de groene kelk (steel) van de plant blijft bij het fruit.

Aardbeien kunnen worden opgeslagen gedurende twee dagen in ondiepe bakken in de koelkast. Voor langere periodes, is het het beste om ze te bevriezen.