hoe biologisch juiste alkalische tuingrond

Alkalische grond komt het meest voor in het algemeen, waar regenval is laag. Met het oog op deze gronden te maken zuurder kunnen meerdere biologisch-gebaseerde methoden worden gebruikt met groot succes. Volg de onderstaande stappen om de pH van de bodem in uw tuin te verlagen en te groeien groenten, fruit en sierplanten die zure gronden de voorkeur geven.

Stap 1: Bepaal de pH-waarde van uw tuin Soil

Stap 1: Bepaal de pH-waarde van uw tuin Soil

Test de tuingrond op verschillende plaatsen met de bodem pH testkit. Bevochtig de bodem waar u wilt monsters te nemen. Schep grond met een gesteriliseerde de hand spade. Neem bodemmonsters vanuit verschillende locaties in uw tuin, plaats ze in het grondmonster potten, gelabeld door hun locatie en de datum verkregen, en test ze met de pH van de bodem testen kit. Volg de pH testen instructies aandachtig. Sommige plekken in de tuin meer of minder basisch dan andere. Als de pH van de bodem testen op meer dan 7,5 kan er een overvloed van calciumcarbonaat in de bodem zijn. Wanneer dit molecuul in een zodanige hoeveelheid, waardoor de bodem alkaliteit is erg moeilijk. Het kan nodig zijn om het te irrigeren voor een paar maanden na het aanbrengen van organische compost en mulch om het calciumcarbonaat inhoud te verlagen.

Stap 2: Bereid de bodem voor biologisch Correctie van pH

Stap 2: Bereid de bodem voor biologisch Correctie van pH

Stap 3: Biologische Compost

Markeer het gebied van uw tuin waar u meer zure grond met een grens van houten pennen, met snoer bij elkaar. Verwijder alle bestaande planten of eenjarigen of vaste planten, en rototill de bodem grondig. Water de bodem gebied tot verzadiging en rototill het weer.

Stap 4: Voeg veenmos

Stap 3: Biologische Compost

Stap 5: Zwavel toevoegen voor Grote Tuin Areas

Biologische compost aan de bodem tot een diepte van 2 inch in het gehele bed. Rototill deze compost in de bodem tot grondig gemengd. Organische compost in de bodem zal helpen zijn nieuwe pH-niveau te behouden na de bodem is gecorrigeerd.

Stap 4: Voeg veenmos

Voor een kleine perceel tot 100 vierkante, voeg een 2-inch deken van organische sphagnumturf boven de bodem. Gebruik de rototiller om deze turf te werken in de top 8 inch tot 1 voet van tuingrond in het vroege voorjaar, net voor het planten.

Stap 5: Zwavel toevoegen voor Grote Tuin Areas

Voor tuingrond verrijking in een gebied van meer dan 100 vierkante voet, elementaire zwavel is veilig, rendabel en grondig, hoewel traag in vergelijking met veenmos. Verkrijgbaar in korrelvorm, elementaire zwavel gemakkelijk toepasbaar op een groot stuk bodem. Gebruik 10/03 pond granulaire zwavel voor elke 10 vierkante voet van de bodem. Meng het goed bij de rototiller in de top 12 inches van de bodem. Wacht 3 maanden tussen toepassingen van zwavel op een tuin van meer dan 100 vierkante voet. U kunt ook gebruik maken van aluminiumsulfaat of ijzersulfaat in zwavel te verstrekken aan de grond verzuren, bij een maximale verhouding van 5 pond per 100 square feet.