hoe je een eettafel te maken van teruggewonnen hout (pt. 3 van 3)

In deel 1 en 2 van deze serie over hoe je een eettafel te maken van sloophout, u kiest het hout je zou gebruiken en gesneden en gevormd elk deel van de tabel. Nu in deel 3, bent u klaar om alle onderdelen in elkaar gezet en vlekken op de afgewerkte tafel. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om dit project te voltooien.

Als uw tafelblad moet worden opgebouwd uit planken of individuele stukken-in plaats van één groot stuk, zoals een boomstam in gesneden half u nodig heeft om de stukken die deel uitmaken van het tafelblad in één stuk te maken. De enige praktische manier om dit te doen is om deze delen aan elkaar te lijmen. Om hen voor te bereiden voor het verlijmen, leg de planken op een vlakke ondergrond, naast elkaar. Onderzoek de randen van uw tafelblad stukken om zeker te zijn dat ze zijn allemaal glad, plat, en zelfs. Met behulp van een vochtige doek, verwijder stof of vuil uit deze randen die hen van hechting kunnen houden als ze zouden moeten, wanneer ze worden gelijmd.

Stap 1 – De voorbereiding van uw tafelblad te lijmen

Toepassen houtlijm aan het oppervlak van elke plank rand, met uitzondering van de beide buitenste oppervlakken van de twee buitenste plank stukken. Verspreid de lijm over de gehele plank randen. Houd een liniaal tegen de plank eindigt om zeker te zijn dat ze zijn allemaal nog. Ten minste één uiteinde moet zelfs. Plaats alle planken elkaar, naast elkaar, zodat de gelijmde oppervlakken samengevoegd.

Stap 2 – lijmen Uw tafelblad Pieces

Plaats 3 leidingklemmen over de breedte van de planten, een aan elk uiteinde en één in het midden van de planken. Met de klem pijp rust op de bovenkant van de planken, draai elke klem zo veel als je kunt. Dit zal lijm squeeze van tussen de plank randen. Gebruik een vochtige doek om al deze overtollige lijm uit de plank oppervlak te verwijderen. Zorg ervoor dat de plank oppervlak en uiteinden zijn zelfs. Laat de lijm een ​​nacht drogen.

Stap 3 – Monteer de Table Pieces

Wanneer het tafelblad lijm droog, hechten poot om de tafel mantel in elk van de hoeken 4 door het boren van gaten door de rok en in het been. Steek vervolgens een bout, het toevoegen van een moer om de bout en het aanscherpen van het. Tenslotte lijm van toepassing op de steun en been oppervlakken waar ze raken, plaatst een steun tegen elk been, boor een gids gat door het ondersteunen en in elk been, dan is het besturen van een schroef door de 4 gaten, en veeg de overtollige lijm die wordt geperst uit de support-been gewricht.

Stap 4 – Werk de Tafeloppervlak

Zand het, ook het buitenoppervlak van de mantel, en alle vier vlakken van elk been. Gebruik een schone vochtige doek om het stof en vuil uit de tabel oppervlak te verwijderen. Tot slot, pas je afwerking van lak, sealer of was.