hoe je een gipsplafond patch

Hoewel oud pleister plafonds heel anders gebouwd dan de moderne plafonds, kunnen ze veel hersteld worden op dezelfde manier: met sheetrock, modder en tape. Als u wilt een oude huis te herstellen in de oorspronkelijke staat gips, contact op met een professional. Anders volgt u deze instructies voor het patchen van een gipsplafond.

Verwijder de beschadigde gips en mortel in de vorm van een vierkant of rechthoek, zodat u gemakkelijk een vervangend stuk kan snijden in het gat van gipsplaat in te vullen. Gebruik een mes naar de sectie te verwijderen te markeren. Gebruik vervolgens een hamer en beitel om knock-out het beschadigde gebied.

Stap 1 – Verwijder beschadigde Materiaal

Afhankelijk van de grootte en de locatie van de schade, kunt u meer te verwijderen dan het beschadigde gebied zodat u uw patch kan hechten aan een plafondbalk. Gips plafonds werden vaak gemaakt met behulp van houten latten of draaibanken, zoals beugels die waren verbonden aan de studs en balken. Hoewel u een patch kan hechten aan een draaibank, zal uw patch beter worden ondersteund door de schroeven aan de balken in plaats van de draaibanken.

Stap 2 – Snijd Vervanging Patch van Sheetrock

Van sheetrock, snijd een patch dezelfde afmetingen als het gat dat je klopte aan het plafond. Wees je bewust van de dikte van het gipsplafond bij het kiezen van gipsplaat. Sheetrock komt in verschillende diktes. De gemiddelde blad van gipsplaat 1/2-inch dik. Als uw plafond is dunner, kunt u sheetrock kopen in 3/8-inch in plaats daarvan. Het kan nodig zijn om knock-out uw gat voor het kopen van de sheetrock als je niet zeker weet welke maat je nodig hebt.

Stap 3 – Bevestig Patch te Ceiling

Schroef uw plafond pleister op de plafondbalken met gipsplaten schroeven. Space schroeven enkele centimeters van elkaar, in een poging om de afstand tussen de schroeven uniform te houden.

Stap 4 – Breng Mud en Tape

Met een kleinere gipsplaten mes (6-inch mes werkt goed), verspreid een laag modder over de verbindingen tussen uw oude gips en de nieuwe patch. Vul schroefgaten ook. Meet stukjes gipsplaat tape te gaan over de gewrichten, dat evenwel niet tot stukjes tape overlappen. Tegelijkertijd, alle in gezamenlijke ruimte met tape. Ga over de band met het mes, die evenwijdig aan de wand mogelijk. Maak stevige slagen, duwen wat modder zoals je een beroerte in de lengte met de tape en gewrichten. Laat 24 uur drogen.

Stap 5 – Breng Meer Coats of Mud

Voeg meer modder met een 10-inch mes, om de band te bedekken en glad samen de oude en nieuwe. Veer naar buiten zoals je modder van toepassing, zodat de modder reikt verder dan de oorspronkelijke schade. Laten drogen tussen extra lagen;. Als je van plan bent om textuur over uw patch toe te voegen, zal minder lagen nodig zijn als de textuur zal bedekken onvolkomenheden. Sand licht na de laatste laag. Bedek de patch en alle nieuw mudded gebieden met een primer. Tot slot, verf over het hele pleisterwerk plafond glad te strijken en samenbrengen het oude en het nieuwe.