hoe je een palm schuurmachine te bedienen

Leren hoe om te werken een palm sander u toegevoegd vaardigheden als houtbewerker geven. Er zijn veel verschillende taken die een palm schuurmachine aankan. Als je eenmaal hebt geoefend bedienen van de tool, het moet één van uw favorieten worden als gevolg van de draagbaarheid en grote veelzijdigheid. Volg deze eenvoudige instructies voor het bedienen van een palm sander

Bij het starten met een extreem ruw hout, kies dan een grove omgord (kwaliteit) van papier die u op weg te gaan. Deze zouden in het algemeen heb je beginnen met een 60 tot 80 schuurpapier en vervolgens geleidelijk werken aan een fijnere korrel, zoals 100. Als het hout is glad om te beginnen, dan beginnen met 100 grit. Als u probeert om het hout terug te keren naar zijn oorspronkelijke staat, een 80 grit is de beste keuze om te beginnen. Na het maken van een pas met de 80 grit, veranderen in een 120 en vervolgens naar een 180 en vervolgens 220 afwerking met een 280 grit. Elke volgende stap zal krassen geproduceerd door de vorige stap te verwijderen. De meeste sandpapers geproduceerd vandaag zijn gemaakt van aluminium oxide. Dit zorgt voor langdurige en gelijkmatiger schuurpapier snijden.

Stap 1 – Schuurpapier Keuze

Een andere stof is granaat, wat goed is voor zacht hout afwerking en gebruikte in het bijzonder wanneer het hout te worden gemerkt. Ook wordt siliciumcarbide gebruikt voor nat schuren. Palm sanders accepteren normaal gesproken een 1/3 of 1/4 vel, dus snijden genoeg van verschillende grutten om ervoor te zorgen dat u een ruim aanbod voor de taak.

Stap 2 – Plaats papier

Plaats ofwel de derde of vierde vel schuurpapier in de palm schuurmachine en zet hem stevig volgens de methode van uw model maakt gebruik van. Begin met het laagste aantal – of grofste – korrel eerste. Zet je veiligheidsbril en plaats de ademhaling masker over je mond.

Stap 3 – Start de Schuren

Draai de palm schuurmachine op en voorzichtig druk uit te oefenen op een vlak gebied van een stuk hout als je verder na het graan te verplaatsen. Gebruik lange, zelfs beroertes. Verplaats slechts in één richting. Verplaats nooit heen en weer over een bepaald gebied, omdat deze zichtbare krassen zal produceren. Gebruik alleen een palm schuurmachine op een vlakke ondergrond.

Stap 4 – Veeg en Switch

Zodra u een pas met een grove korrel hebben gemaakt, veeg het oppervlak schoon met een droge doek. Schakel dan naar een fijnere korrel papier en herhaal het bovenstaande proces. Blijven maken schuren passes met steeds fijnere korrel tot de gewenste gladheid te bereiken.

Stap 5 – moeilijk te bereiken

Als je handpalm schuurmachine is uitgerust met de mogelijkheid om over te schakelen naar een driehoek basis, doe dat te bereiken van moeilijk toegankelijke plaatsen te krijgen, in het bijzonder inwendige hoeken of andere randen dat een normale ronde of rechthoekige papier op pad niet kunnen contact opnemen. Als een driehoek base nog steeds niet bepaalde gebieden te bereiken, moet u deze afsluiten met de hand. Palm schuurmachines zijn veelzijdig, maar zeer fijn werk in kleine gebieden kan de noodzaak om een ​​Dremel-achtige tool of met de hand te gebruiken dicteren.

Raadpleeg de handleiding voor aanvullende en specifieke handleiding voor uw model.